Соціальне житлоЖитло соціальне

Програма СОЦІАЛЬНЕ ЖИТЛО створена для вирішення житлових проблеми українців, які втратили свої домівки через руйнівні обстріли. Даний проєкт має на меті переобладнання занедбаних гуртожитків, які перебувають на балансі вищіх навчальних закладів, не експлуатуються та вимагають ремонту для подальшого використання ВПО.

Програма розраховна на 3-5 років безоплатного проживання постраждалих. З початку війни в Харкові було зруйновано 3,500 будинків. 500 багатоповерхівок (у тому числі дев'яти- та шістнадцятиповерхівок) реставрації не підлягають. Близько 306 тисяч харків'ян і жителів області були змушені покинути свої домівки.

Повномасштабне вторгнення залишило 150,000 людей без даху над головою. Більшість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) тимчасово проживають у будинках і місцях, які не відповідають мінімальним санітарно-побутовим умовам.Водночас війна та масове переміщення знищують засоби до існування та економічні можливості, залишаючи багато сімей без достатнього доходу.Благодійний фонд «Мирне небо Харкова» працює над програмою, яка дозволить переселити 10-15 тисяч харків'ян, чиї будинки були повністю зруйновані. Ця програма допоможе вирішити проблему безоплатного переселення тих, хто гостро потребує житла, на 3-5 років, поки виконується програма відновлення та будівництва в Харківському районі. Це унікальна можливість швидко створити дешеве та якісне соціальне житло за рахунок реставрації невикористовуваних та занедбаних гуртожитків (близько 25-30 у місті Харкові), які перебувають на балансі вищих навчальних закладів та потребують ремонту. Переселення відбудеться в м. Харків. Першочерговими категоріями є ВПО, мешканці деокупованих громад, сім’ї з дітьми та люди похилого віку.

Етапи проєкту

Соціальне житло

1. Пошук місць для соціального житла

Вже знайдено 25 занедбаних гуртожитків, які перебувають на балансі вищіх навчальних закладів, не експлуатуються та вимагають ремонту для подальшого використання ВПО.

2. Збір коштів

Вартість реальзації проєкту на 5 років становить  1,967,629 евро, включаючи реновацію 25  гуртожитків і відшкодування  комунальних послуг.

3. Проведення ремонтних робіт

- ремонт кімнат;

- ремонт місць загального користування, душових та санвузлів;

- утеплення гуртожитку з повною заміною вікон та дверей.

Вартість реальзації проєкту на 5 років становить  1,967,629 евро, включаючи реновацію 25  гуртожитків і відшкодування  комунальних послуг.

4. Забезпечення

- закупівля меблів;

- закупівля побутової техніки;

- закупівля речей першої необхідності (постіль, посуд, тощо).

5. Обслуговування

Сплата податків та експлуатаційних послуг, згідно актів на оплату комунальних послуг та обслуговування.

6. Постійний контроль

- акт виконаних робіт та використаних матеріалів, фото та відео фіксація кожної виканоної роботи;- бланк-лист гуманітарної допомоги (ми фіксуємо ПІБ, паспортні данні, місце перебування кожної людини, яка отримує допомогу).

Слідкуйте за нами

в соцмережах

Ми будемо продовжувати своє діло до перемоги —  і після неї. Долучайтеся до нашого діла, врятуйте тих, хто вам не байдужий!

Як можна

допомогти?

Ми продовжуватимемо своє діло до перемоги і після неї. Долучайтесь до нашого фонду, врятуймо разом тих, хто без нас не впорається!
Стати партнером
Ми налагоджуємо партнерства з усім світом. Розглянемо усі пропозиції та поділимося запитами.
Контакти
Задонатити напряму
Копіюйте найбiльш зручні для вас наші реквізити, щоб допомогти гривнею, євро або доларом.
Відкрити реквізити
Стати одним з нас
Телефонуй нам сьогодні, якщо маєш ресурс, яким хочеш поділитися. Дякуємо за твою активність!
Приєднатися