Всі проектиДопомога населенню

Інноваційний осередок для розвитку та підтримки бізнесу

Довготривала російська агресія продовжує негативно впливати на стан бізнес-середовища міста.

За інформацією ГУ Державної податкової служби в Харківській області, станом на 1 червня 2023 кількість фізичних осіб-підприємців у місті Харкові склала 118 912 осіб.

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку розповіли, що у першому півріччі 2023 року у Харкові припинили діяльність 9,7 тис. ФОП, майже 80% бізнесу Харківської області було релоковано до західних регіонів країни. Статистичні дані невтішні. На сьогодні у Харківській області мешкає близько 90 000 ВПО. Дуже не багатьом з них вдалося працевлаштуватися. На одне вакантне місце  15-21 кандидат, залежить від спеціальності.

У той час, коли публікуються цілі списки найбагатших жінок-підприємець, створюється спеціальний додаток для бізнесвумен, а соціальні мережі переповнюються рекламними оголошеннями працюючих мам у декреті, статистика показує розчаровуючі цифри – за даними програми розвитку ООН, в Україні у руках жінок знаходиться менше 10% економічних ресурсів. У загальній кількості підприємців жінки становлять 38%. Міжнародна організація праці на основі статистичних даних довела, що близько 50% продуктивності жінок залишається не використаною.

Метою проєкту є створення бізнес центру задля зміцнення та розвитку місцевого бізнесу, відновлення та подальшого розвитку української економіки. Окремою провідною метою є зміцнення підприємницького потенціалу жінок у Харківській області, підвищення їх економічної незалежності та сприяння розвитку стійких та успішних бізнесів, шляхом організації консультацій та тренінгів для жінок-підприємців.

Застосування новаторських методик та використання відомого експертного досвіду допоможуть підприємцям та новачкам подолати виклики, що стоять перед ними, та впровадити зміни, необхідні для створення прибуткових та стійких бізнесів. Проєкт також покладає важливий акцент на підтримку учасників та учасниць у їхньому подальшому розвитку, надаючи можливості для обміну досвідом, співпраці та взаємного підтримання.

Вивчаючи проблематику бізнесу плануємо постійно розширювати послуги бізнес центру, залучаючи до співпраці бізнес спільноти міста та області.

До послуг бізнес центру матимуть доступ всі бажаючи, з особливою увагою до вразливих верств населення: ВПО, людей з інвалідністю, батьків багатодітних сімей, матерів одиначок, безробітних.

Цілі проєкту

1. Сприяти зміцненню та розвитку місцевого малого та середнього бізнесу

2. Зменшення кількості безробітних,  допомога у працевлаштуванні. Навчання, консультації, психосоціальна підтримка

3. Підвищення обізнаності місцевої громади  про державні програми мікрокредитування для малого бізнесу

4. Допомога у отриманні мікрокредитування на свій бізнес. Навчання та консультації

5. Допомога у залученні додаткових коштів на розвиток власного бізнесу. Пошук грантів та подання проектів на гранти

6. Забезпечити підтримку та менторство: Створити можливості для особистого та професійного зростання підприємців через індивідуальну підтримку, консультації та наставництво

7. Підвищити компетентність жінок-підприємців: Надати жінкам практичні знання, навички та інструменти, необхідні для успішного створення та управління бізнесом

8. Змінити гендерні стереотипи: Сприяти позитивній зміні гендерних стереотипів у суспільстві, визнанню важливості жіночого підприємництва та його ролі в економіці

9. Розширити мережу контактів: Створити можливості для спілкування, обміну досвідом та партнерства між жінками-підприємцями

10. Підвищити економічну незалежність жінок: Сприяти зміцненню економічної незалежності жінок та підвищенню їхньої ролі в суспільстві

Слідкуйте за нами

в соцмережах

Ми будемо продовжувати своє діло до перемоги —  і після неї. Долучайтеся до нашого діла, врятуйте тих, хто вам не байдужий!

Як можна

допомогти?

Ми продовжуватимемо своє діло до перемоги і після неї. Долучайтесь до нашого фонду, врятуймо разом тих, хто без нас не впорається!
Стати партнером
Ми налагоджуємо партнерства з усім світом. Розглянемо усі пропозиції та поділимося запитами.
Контакти
Задонатити напряму
Копіюйте найбiльш зручні для вас наші реквізити, щоб допомогти гривнею, євро або доларом.
Відкрити реквізити
Стати одним з нас
Телефонуй нам сьогодні, якщо маєш ресурс, яким хочеш поділитися. Дякуємо за твою активність!
Приєднатися