Допомога населеннюДопомога населенню

Війна є надзвичайно потужним психологічним подразником. Кожного дня люди стикаються з масою негативних подій. Смерті, руйнування, поранення, катування, жорстокі вбивства, втрата житла. Це призводить до гострих стресови реакцій та розвитку психотравми. Люди стикалися із подіями, які від них не залежать, а це у свою чергу призводить до втрати контролю над життям. Відсутність базової безпеки, стресові події фізично та психічно загрожують нашому здоров’ю. Події по різному впливають на людей: велика частка населення країни потребує і потребуватиме в майбутньому психологічної підтримки, багато то відчуває себе втомленим, вибитим з колії.За нашою статистикою 80 % дорослого населення не володіє теніками протидії стресу та не вміє керувати емоціями в екстрених випадках. Мета проєкту - організація серії навчальних тренінгів для популяризації інформації про методи саморегуляції та роботи зі стресом, навчити мешканців прифронтових регіонів методам підтримки балансу психоемоційного стану, усвідомленому та організованому впливу на ї власну психіку. Головне завдання тренінгів із саморегуляції та протидії стресу - це навчити людину у момент кризи чи сильного стресу адекватно мислити та приймати правильні рішення. Наші психологи навчатимуть мешканців громад різним дієвим методам, технікам саморегуляції та боротьби зі стресом: арт-терапія, диальні вправи, самонавіювання і самонаказ, техніки заземлення і т.д..Ми маємо на меті навчити людей в умовах постійного стресу, психотравми, самостійно розвантажувати нервову систему і вирівнювати емоційний стан навіть за екстремальних умов на різних рівнях.

За інформацією медиків, 71% опитаних українців відчували останнім часом стрес або сильну знервованість. Половина опитаних відчувають тривожність і напруження. Причому найбільша частка тих, хто останнім часом відчуває стрес або сильну знервованість, – серед жінок та людей віком 25-34. І лише 2% респондентів консультуються з фахівцем – психологом, психотерапевтом, сімейним лікарем чи терапевтом. За результатами дослідження, понад 80% українців ніколи в житті не зверталися до психолога. Понад 90% респондентів мали прояви хоча б одного з симптомів посттравматичного стресового розладу, а 57% — перебувають в зоні ризику розвитку ПТСР. Таким чином, про відсутність психологічного благополуччя можна констатувати у 68% людей, що взяли участь в опитуванні.

Цілі проєкту:

1. Покращення психоемоційного стану населення

2. Оздоровлення дорослого населення

3. Інформування з питань поведінки в екстрених ситуаціях

4. Початок післявоєнної соціальної реабілітації суспільства

5. Соціалізація мешканців деокупованих та прифронтових громад

6. Підвищення рівня обізнаності населення

Слідкуйте за нами

в соціальних мережах

Ми будемо продовжувати свою справу до перемоги та після неї. Долучайтесь до нас

Як можна

допомогти?

Ми продовжуватимемо своє діло до перемоги і після неї. Долучайтесь до нашого фонду, врятуймо разом тих, хто без нас не впорається!
Стати партнером
Ми налагоджуємо партнерства з усім світом. Розглянемо усі пропозиції та поділимося запитами.
Контакти
Задонатити напряму
Копіюйте найбiльш зручні для вас наші реквізити, щоб допомогти гривнею, євро або доларом.
Відкрити реквізити
Стати одним з нас
Телефонуй нам сьогодні, якщо маєш ресурс, яким хочеш поділитися. Дякуємо за твою активність!
Приєднатися