Всі проектиДопомога населенню

Хто такі діти з ООП (Особливими Освітніми Потребами). Це особа, яка потребує додаткової постійної чи тимчасової підтримки в освітньому процесі з метою забезпечення її права на освіту.Наш світ не такий безхмарний та яскравий, як нам іноді хочеться його бачити і ми, люди, намагаємося закрити очі та не помічати деяких його особливостей, думаючи, що нас це не стосується і нам це не потрібно.Актуальність проекту полягає в наданні соціальної підтримки і медичної допомоги сім’ям з дітьми з ООП та проблемами розвитку. Особливу увагу потребують сім’ї з деокупованих територій та зон поблизу бойових дій Харківської області. Перебування у стресових ситуаціях: під окупацією, під обстрілами, неможливість отримання своєчасної медичної допомоги, тривалий вплив стресу, психологічні травми дітей та батьків, з часом ще збільшуються внаслідок відсутності кваліфікованої допомоги фахівців. Проблеми розвитку дітей вимагають соціальної підтримки і фахової сучасної медичної спеціалізованої допомоги сім’ям з дітьми з ООП.Проєкт спрямовано на ранню діагностику, лікування, інформування, допомогу та підтримку сімей з дітьми з ООП та проблемами розвитку.Мета проєкту – підтримати та надати допомогу сім’ям, які мають дітей з ООП та розладами розвитку, мотивувати батьків до ранньої діагностики таких дітей, забезпечити сучасне лікування, соціальну, економічну підтримку сімей, фахову допомогу в м. Харків та Харківської області в спеціалізованій медичній клініці, вдома, в сімейних центрах, онлайн, обмін досвідом сімей з дітьми з ООП.На сьогодні, по даним Міністерство освіти і науки України, мережа спеціальних закладів загальної середньої освіти в Україні зменшилась на20 одиниць. У 2023 році залишилося 290 закладів (34029 учнів). 77 – навчально-реабілітаційних центрів ( 8255 учнів). 239 спеціальних закладів освіти (27635 учнів). У Харківському регіоні: 61 комунальний заклад, за рік скоротилось на 4 заклади (218 класів, 323 учнів). 30 ресурсних кімнат + 2 кімнати відпочинку (психологічного розвантаження). Навчання тільки онлайн, скорочена посада асистент вчителя. ІРЦ в більшості проводять консультаційну роботу з опікунами дітей віком від 2 років до 18 років.Кожна дитина має рівні права на життя та освіту. Слід пам’ятати, що особлива дитина – це не вирок, а виклик суспільству!

Завдання проєкту:

1. Семінари для батьків про можливості ранньої діагностики, на ранні стадіях вагітності, виявлення порушень розвитку у майбутньої дитини, особливості догляду за такою дитиною.

2. Інформаційна робота з родинами, в яких є діти з ООП, про необхідність ранньої діагностики, проходження курсу реабілітації та постійної роботи спрямованої на розвиток дитини

І3. нформування про державні програми підтримки, про можливості та методики сучасної клініки у місті Харків.

4. Організація та проведення діагностування кваліфікованими спеціалістами дітей з проблемами розвитку

5. Організація лікування дітей у сучасній клініці міста Харкова з використанням новітніх методів реабілітації.

6. Всебічне залучення батьків до допомоги дітям з ООП

7. Мотивування дотримуватись рекомендацій лікарів, вдома продовжувати реабілітацію.

8. Програма менторської підтримки та своєчасний доступ до консультацій спеціалістів.

9. Методичні матеріали для родин, які мають дітей з ООП та вадами розвитку, розробка та розповсюдження.

10. Створення і підтримка, просування спільноти батьків, які мають дітей з проблемами розвитку та ООП, у соціальних мережах.

11. Допомога батькам у догляді за дітьми через організацію сімейних центрів

12. Покращення психологічного стану батьків дітей з ООП

Слідкуйте за нами

в соцмережах

Ми будемо продовжувати своє діло до перемоги —  і після неї. Долучайтеся до нашого діла, врятуйте тих, хто вам не байдужий!

Як можна

допомогти?

Ми продовжуватимемо своє діло до перемоги і після неї. Долучайтесь до нашого фонду, врятуймо разом тих, хто без нас не впорається!
Стати партнером
Ми налагоджуємо партнерства з усім світом. Розглянемо усі пропозиції та поділимося запитами.
Контакти
Задонатити напряму
Копіюйте найбiльш зручні для вас наші реквізити, щоб допомогти гривнею, євро або доларом.
Відкрити реквізити
Стати одним з нас
Телефонуй нам сьогодні, якщо маєш ресурс, яким хочеш поділитися. Дякуємо за твою активність!
Приєднатися