Допомога населеннюДопомога населенню

За даними Фонду народонаселення ООН, станом на 2023 рік в Україні понад 20% - люди віком понад 65 років, з них 3,5% це люди похилого віку які мають інвалідність. Найбільша чисельність пенсіонерів наразі на Дніпропетровщині – 886 тисяч, на другому місці Київ – 750 тисяч та замикає трійцю Харківщина – 725 тисяч.

Найбільш вразливим та незахищеним пластом населення в Україні, а особливо під час війни, є люди старшого покоління. На території Харківської області кожен четвертий мешканець потрапляє до вікової категорії 70+. Значний відсоток цих людей - внутрішньо переміщені особи, домівки яких було зруйновано або пошкоджено обстрілами.

Самотні, хворі або навіть тяжкохворі, немічні, з фізичними чи психічними вадами та розладами, часто малозабезпечені, вони як ніхто потребують специфічної допомоги, турботи, дружнього спілкування та моральної підтримки. Літні люди надзвичайно важко переживають воєнний період та його жорстокі наслідки. Полишені ріднею, вони залишилися сам на сам з питаннями побутового характеру, зіткнулися з проблемами дотримання особистої гігієни та отримання медичної, психологічної чи юридичної допомоги.

За мету проєкту було узято покращення психосоціального стану бенефіціарів, надання їм допомоги у вирішенні побутових, медичних та юридичних питань, а також створення робочих місць для безробітних жінок віком старше 50 років – соціальних  працівниць. У межах проєкту буде організовано галузеве навчання соціальних працівниць, їх працевлаштування та надання допомоги у вторинній соціалізації.

Заходи проєкту:

1. Організація безпечного простору для бенефіціарів

2. Закупівля та доставка продуктів харчування бенефіціарам додому

3. За наявності турбота про домашніх тварин бенефіціарів

4. Налагодження побуту бенефіціарів

5. Допомога з особистою гігієною

6. Соціалізація бенефіціарів

7. Забезпечення бенефіціарів транспортом за необхідності

8. Допомога у налагодженні родинних зв'язків бенефіціарів

9. Сприяння отриманню бенефіціаром медичних послуг за необхідністю

10.Соціалізація та психологічна підтримка соціальних працівниць

Слідкуйте за нами

в соцмережах

Ми будемо продовжувати своє діло до перемоги —  і після неї. Долучайтеся до нашого діла, врятуйте тих, хто вам не байдужий!

Як можна

допомогти?

Ми продовжуватимемо своє діло до перемоги і після неї. Долучайтесь до нашого фонду, врятуймо разом тих, хто без нас не впорається!
Стати партнером
Ми налагоджуємо партнерства з усім світом. Розглянемо усі пропозиції та поділимося запитами.
Контакти
Задонатити напряму
Копіюйте найбiльш зручні для вас наші реквізити, щоб допомогти гривнею, євро або доларом.
Відкрити реквізити
Стати одним з нас
Телефонуй нам сьогодні, якщо маєш ресурс, яким хочеш поділитися. Дякуємо за твою активність!
Приєднатися